MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Algemeen & overig
ICPC:
D
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Obstipatie (assistenten)
Accreditatie Periode: 15-06-2017 t/m 15-06-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Algemeen & overig'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

"Poep is vies." Dat klopt, maar poep zegt ook iets over je eetpatroon of je gezondheid. De frequentie, vorm en kleur zeggen allemaal iets over je stoelgang. Veranderingen in je ontlasting kunnen ook wijzen op een aandoening. Het is daarom belangrijk om je ontlasting geregeld te bekijken.

Deze cursus gaat over Obstipatie. Obstipatie wil zeggen dat iemand ongemakkelijk of onregelmatig ontlasting (defecatie) heeft. Andere woorden voor obstipatie zijn verstopping, constipatie of hardlijvigheid. Chronische obstipatie is een veel voorkomend probleem in de huisartsenpraktijk. De oorzaak kan voeding gerelateerd, hormonaal of anatomisch zijn. Er kan ook sprake zijn van een bijwerking van een geneesmiddel. Meestal ligt er geen ernstige ziekte aan ten grondslag; er is dan sprake van functionele obstipatie.Maar lang niet alle patiënten met obstipatie gaan naar de huisarts. Velen van hen gaan eerst naar de apotheek of bellen naar de apotheek voor telefonisch advies. Jij bent dan de eerste die de klachten van de patiënt aanhoort en kunt adviseren. Het is belangrijk dat je genoeg weet over obstipatie, zodat je goede voorlichting en adviezen kunt geven.

In deze cursus lees je wat er precies wordt bedoeld met obstipatie, hoe vaak het voorkomt, wat de oorzaken en symptomen ervan zijn, welke vragen je kunt stellen om goed advies te geven, welke behandelingsmethoden je kunt adviseren, welke leefregels je kunt meegeven en wanneer je moet doorverwijzen naar de huisarts.

Na afloop van deze cursus ben je bekend met de mogelijke oorzaken en klachten van obstipatie bij volwassenen en kinderen. Tevens ben je bekend met de adviezen en medicatie bij obstipatie of ter voorkoming van obstipatie. Hierdoor kun je gerichte adviezen en voorlichting geven aan patiënten en ouders van kinderen die te maken hebben met obstipatie.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!