MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 3 uur
organisatie
AccreDidact BV
kosten
basistarief
€ 45,20
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Dermatologie
ICPC:
S
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
3
punten
abonnement
e
learning
{*} AccreDidact Apothekersassistent 17/04 - Psoriasis
Accreditatie Periode: 6-11-2017 t/m 6-11-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Dermatologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Psoriasis komt bij 2-3% van de bevolking voor. In de apotheek worden dan ook regelmatig recepten aangeboden voor de behandeling van deze huidziekte. Het is een chronische ziekte. Aan de ene kant zullen patiënten nogal eens terugkomen bij hun arts en in de apotheek, als de huidaandoening weer erger geworden is. Aan de andere kant weten patiënten wat er aan de hand is en zullen vele niet opnieuw naar de arts gaan, omdat ze min of meer berusten in de aandoening. Echte genezing is niet mogelijk. Het is dan ook niet noodzakelijk huidafwijkingen (laesies) te behandelen, zeker als de patiënt er geen duidelijke last van heeft. Bovendien blijkt de ernst van de huidafwijkingen van nature te wisselen. De ene periode hebben patiënten zonder duidelijke redenen meer last van de huidafwijkingen, een andere periode weer minder last. Stress speelt daar wel vaak een rol bij. Als een psoriasispatiënt stress heeft, verergeren de huidafwijkingen bijna altijd.

Psoriasis een huidziekte die niet alleen voorkomt op de bekende plekken als de ellebogen, knieën en de haargrens van het hoofd. De aandoening kent ook enkele andere vormen zoals psoriasis na een keelinfectie of psoriasis in de bilplooi. Ook zijn er enkele andere huidaandoeningen die veel op psoriasis lijken. Dit wordt allemaal besproken in deze nascholing.

Na afronding van dit nascholingsprogramma is je kennis over de huidziekte psoriasis opgefrist en aangevuld en ben je op de hoogte van de niet-medicamenteuze en de medicamenteuze behandeling ervan. Daardoor ben je beter in staat patiënten te begrijpen en begeleiden wanneer ze vragen hebben over hun huidziekte en de behandeling ervan.

Dit bereik je na het afronden van dit programma, doordat je:

  • kennis hebt van de kenmerken en verschijningsvormen van de huidziekte psoriasis.
  • kennis hebt van de werking en bijwerkingen van de gebruikte smeermiddelen.
  • op de hoogte bent van de afwijkingen die de ziekte psoriasis kan veroorzaken op andere plaatsen dan de huid en hoe die andere afwijkingen behandeld kunnen worden.
  • gelezen hebt wat de behandeling van psoriasis is die door specialisten en in het ziekenhuis gegeven wordt.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!