MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
Service Apotheek
kosten
basistarief
Onbekend
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Farmacologie, Algemeen & overig
onderwerp(en):
Pijn
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
Service Apotheek - Pijn en medicatie op recept

Iedereen kent het wel, het gevoel van pijn ergens in het lichaam. Het heeft een functie, acute pijn waarschuwt ons voor (dreigende) schade aan het lichaam. De behandeling richt zich niet alleen op pijnbestrijding, maar ook een juiste diagnostiek en behandeling van de onderliggende oorzaak. Als pijn langer dan 6 maanden bestaat is er sprake van chronische pijn.

In de apotheek komen veel mensen met pijnklachten, we zien dit ook terug bij de medicatiebeoordelingsgesprekken. Tijdens deze gesprekken blijkt dat aan de medicatie tegen pijn vaker iets te veranderen valt en dat het effect hiervan in veel gevallen een verbetering van de situatie van de cliënt betekent. Het is dus goed om verdacht te zijn op een onjuiste pijnbehandeling en daar waar nodig de juiste actie te ondernemen als u aan de balie cliënten met pijnklachten helpt. In deze e-learning gaan we hierop in.

Na het maken van deze e-learning kunt u:

  • de verschillende verschijningsvormen van pijn benoemen.
  • de verschillende stappen op de WHO pijnladder toelichten en toepassen.
  • de verschijningsvorm pijn bij kanker toelichten aan de balie.
  • uw kennis van het onderscheid tussen achtergrondpijn en doorbraakpijn gebruiken aan de balie om de specifieke situaties te herkennen.
  • patiënten de juiste voorlichting te geven bij het gebruik van hun pijnmedicatie bij kanker.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!