MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 3 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Oogheelkunde
ICPC:
F
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
3
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Oog en medicatie (assistenten)
Accreditatie Periode: 14-12-2017 t/m 14-12-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Oogheelkunde'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

In de apotheek lever je oogmedicatie af voor verschillende oogaandoeningen. Er is een aantal oogaandoeningen waarbij sprake is van verminderd zicht, ofwel visusvermindering. Meestal gaat het hier om aandoeningen die op latere leeftijd voorkomen zoals een vertroebeling van de ooglens (staar of cataract), netvliesveroudering (maculadegeneratie) en een verhoogde oogboldruk (glaucoom). Deze aandoeningen, het ontstaan, beloop en de behandelmogelijkheden zullen in deze cursus aan bod komen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan klachten aan de ogen zoals allergische rode ogen, ooginfecties en droge ogen, met bijbehorende medicatie en aandachtspunten. Behalve met oogmedicatie op recept kun je bij deze klachten ook te maken krijgen met vragen over zelfzorg of medicatie in de handverkoop.

Het effect van oogdruppeltherapie is in grote mate afhankelijk van een juiste manier van toedienen. Zowel bijsluiters als de instructie vanuit de apotheek moeten helemaal correct zijn. Dat zal in sommige gevallen helaas (nog) niet het geval zijn. Niet iedereen kan zonder hulpmiddelen de ogen druppelen. In de apotheek moet je hierover advies op maat weten te geven en hulpmiddelen kunnen adviseren en verstrekken.

Na afloop van deze cursus heb je kennis van de verschillende oogaandoeningen die in deze cursus worden besproken. Tevens ben je bekend met de adviezen en mogelijke medicatie voor de verschillende soorten oogaandoeningen. Hierdoor kun je gerichte adviezen en voorlichting geven over oogmedicatie aan cliënten met een oogaandoening.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!