MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 3 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
KNO-heelkunde
onderwerp(en):
Allergie
ICPC:
A, R
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
3
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Allergische en niet-allergische rhinitis (assistenten)
Accreditatie Periode: 22-01-2018 t/m 22-01-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'KNO-heelkunde'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Een groot aantal Nederlanders heeft langdurig of vaak last van een verstopte neus, een loopneus, jeuk in de neus of niezen. Driekwart van hen heeft last van een allergische rhinitis. Rhinitis is de Latijnse naam voor ‘ontsteking van het neusslijmvlies’. Een dergelijke ontsteking komt vaak voor bij mensen die last hebben van pollen of huisstofmijt. Behalve van hun neus, hebben mensen met allergische rhinitis ook vaak last van jeukende, prikkende en/of tranende ogen. Hoewel de klachten niet levensbedreigend zijn, hebben ze wel een grote invloed op de kwaliteit van het leven. Langdurige of herhaaldelijk terugkerende neusklachten kunnen ook het gevolg zijn van bijvoorbeeld neusafwijkingen, langdurig gebruik van decongestiva zoals xylometazoline, en bepaalde geneesmiddelen. Dit wordt niet-allergische rhinitis genoemd.

In deze cursus lees je wat er precies wordt bedoeld met allergische en niet-allergische rhinitis, hoe vaak deze aandoeningen voorkomen, wat de oorzaken en symptomen ervan zijn, hoe de huisarts de diagnose stelt en welke behandelingsmethoden vervolgens gekozen kunnen worden.

Niet alle patiënten zullen met deze klachten naar de huisarts gaan. Velen van hen komen direct bij jou in de apotheek met een zelfzorgvraag. Het is daarom belangrijk dat je genoeg van allergische en niet-allergische rhinitis afweet zodat je de patiënten goed kunt voorlichten en adviseren. In een apart hoofdstuk besteden we daarom extra aandacht aan jouw rol in de apotheek.

Na afloop van deze cursus ken je de achtergronden van allergische en niet-allergische rhinitis. Tevens ben je bekend met de medicatie voor allergische en niet-allergische rhinitis. Hierdoor kun je gerichte adviezen en voorlichting geven aan patiënten die te maken hebben met klachten van rhinitis met betrekking tot de behandeling ervan.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!