MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Longziekten
ICPC:
R
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Correct inhaleren: wat, hoe en waarom? (assistenten)
Accreditatie Periode: 14-03-2018 t/m 14-03-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Longziekten'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

In Nederland worden miljoenen euro’s aan geneesmiddelen via de openbare apotheek uitgegeven. Een aanzienlijk deel hiervan zijn middelen voor het ademhalingsstelsel. Verreweg de meeste van deze middelen worden per inhalatie toegediend.

Of de voorgeschreven middelen ook het gewenste effect hebben, hangt af van de volgende zaken:

  • Is het juiste middel voorgeschreven?
  • Is de juiste toedieningsvorm voorgeschreven?
  • Wordt het middel op het juiste moment gebruikt?
  • Wordt het middel op de juiste manier geïnhaleerd?

Als apothekersassistent zal je regelmatig medicatie tegenkomen die via inhalatie wordt toegediend. Jouw taken hierbij zijn het doen van (eerste) uitgifte en in de meeste gevallen ook het geven van inhalatie-instructie.

Het is belangrijk dat je weet wat er gebeurt als iemand medicijnen inhaleert. In deze cursus wordt beschreven welke weg de medicijndeeltjes afleggen door de luchtwegen na de inhalatie. Daarbij komt natuurlijk ook aan bod wat er allemaal verkeerd kan gaan bij inhalatie. Er wordt speciale aandacht besteed aan inhalatie bij kinderen.

We besteden in deze cursus tevens aandacht aan het geven van (inhalatie-)instructie. Het geven van instructie kun je in een online nascholing niet leren, want daar is ook oefening voor nodig en feedback op je handelingen. In deze cursus krijg je wel de benodigde achtergrondinformatie over inhalatie; belangrijke informatie voor wanneer je inhalatie-instructie gaat geven.

Na afloop van deze cursus weet je wat er bij inhalatie in het lichaam gebeurt en hoe bij de verschillende inhalatievormen het beste kan worden geïnhaleerd. Hierdoor ben je in staat om goed advies en voorlichting te geven wanneer je inhalatiemedicatie verstrekt of inhalatie-instructie geeft.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!