MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
Service Apotheek
kosten
basistarief
Onbekend
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Endocrinologie
onderwerp(en):
Cultuurverschillen, Diabetes
ICPC:
A, T
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
Service Apotheek - Ramadan en geneesmiddelen (2018)

In deze cursus gaan we in op de achtergronden van het gebruik van geneesmiddelen door vastende Moslims tijdens de Ramadan.

De cursus begint met een kennistoets zodat u kunt zien wat u nu weet. U zult zien dat uw kennis na het doornemen van het onderdeel 'theorie' zal toenemen. In het onderdeel 'praktijk' gaat u met uw kennis aan de slag. Tot slot sluit u de cursus af met de eindtoets.

Leerdoel

  • assistenten inzicht geven in de risico’s die geneesmiddelen aanrichten tijdens de Ramadan. Met een aantal simpele aanpassingen in het geneesmiddelgebruik en goede voorlichting hierover aan de patiënt kan onjuist en mogelijk risicovol geneesmiddelengebruik van moslims (met name mensen met diabetes mellitus) gedurende de Ramadan mogelijk voorkomen worden.

Voor het behalen van een certificaat dient u de onderdelen 'theorie', 'praktijk' en de 'eindtoets' met gemiddeld 60% goed te beantwoorden. Het maken van deze cursus kost ongeveer 1 uur (= 1 SBU) en is KABIZ-geaccrediteerd voor apothekersassistenten.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!