MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Reizigersgeneeskunde
onderwerp(en):
Zelfmanagement
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Zelfzorg: Op reis en diversen (assistenten)
Accreditatie Periode: 13-06-2018 t/m 13-06-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Reizigersgeneeskunde'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Zelfzorg gaat om de behandeling van eenvoudige klachten die met behulp van zelfzorg kunnen worden verholpen. Als assistente kun je een cliënt met een vraag over zelfzorg helpen om een verantwoorde keuze te maken. Dit kan zijn het gebruik van een zelfzorgmiddel, het gebruik van een huismiddeltje of advies op het gebied van aanpassing van leefgewoonten. Ook kun je verwijzen naar de huisarts als je denkt dat zelfzorg niet voldoende is om de kwaal te verhelpen. Om een verantwoorde keuze te kunnen maken, is het belangrijk dat je zelf ook op de hoogte bent van alle achtergronden van de diverse aandoeningen die voor zelfzorg in aanmerking komen.

In deze cursus gaan we in op diverse klachten en zaken op het gebied van reizen. Daarnaast behandelen we nog een aantal andere uiteenlopende klachten en besteden we aandacht aan noodanticonceptie. We leggen in het kort uit wat de kenmerken, de klachten en eventuele oorzaken van de verschillende aandoeningen zijn. Afhankelijk van de aandoening behandelen we de WHAM-vraag, waarna we waar mogelijk een niet-medicamenteus en een medicamenteus advies geven. We gaan hierbij zo veel mogelijk uit van de Standaarden voor Zelfzorg van de KNMP of richtlijnen van huisartsen of specialisten.

Als assistente kun je, naast het geven van een deskundig advies over zelfzorg, ook nagaan of het zelfzorgmiddel een interactie heeft met een receptmedicijn of dat er een contra-indicatie bestaat. In een aantal gevallen kan een medicijn zelfs de oorzaak zijn van de klachten.

Na afloop van deze cursus kun je cliënten adviseren bij zelfzorgvragen over diverse klachten en bij diverse problemen (zoals noodanticonceptie). Je bent bekend met de oorzaak of het ontstaan van diverse klachten en kunt aan de hand van de WHAM-vragen zowel niet-medicamenteuze als medicamenteuze adviezen geven. Daarnaast weet je wanneer je een cliënt met een specifieke klacht naar de huisarts moet verwijzen.

Deze cursus maakt deel uit van een serie van vier cursussen over Zelfzorg:

  1. Huid
  2. Spijsvertering
  3. Op reis en diversen
  4. Pijn, griep, allergie en verkoudheid
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!