MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
Augeo Academy B.V.
kosten
basistarief
€ 36,30
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Spoed Eisende Hulp
onderwerp(en):
Huiselijk geweld
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
SEH - Werken met een meldcode (huiselijk geweld en kindermishandeling)
Accreditatie Periode: 8-2-2019 t/m 7-2-2021
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Spoed Eisende Hulp'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor artsen en verpleegkundigen op de afdeling spoedeisende hulp. De cursus gaat over het signaleren van en handelen bij vermoedens van verschillende vormen van huiselijk geweld: kindermishandeling, partnergeweld en ouderenmishandeling. De meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is daarbij leidraad. Ook leer je over de verplichte kindcheck.

In deze cursus leer je:

  • wat huiselijk geweld is.
  • welke signalen kunnen wijzen op huiselijk geweld.
  • werken volgens de vijf stappen van een meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld.
  • wat de verplichte kindcheck inhoudt en voor jouw werk betekent. 
  • met praktijkvoorbeelden en videofragmenten. Zo oefen je bijvoorbeeld met het herkennen van verschillende signalen bij verschillende doelgroepen. 
  • meer over lichamelijke signalen zoals blauwe plekken en brandwonden. Ook kijk  je naar andere signalen, zoals het gedrag van een patiënt. 

Deze cursus bevat opfrismomenten. Een opfrismoment is een kort stukje scholing dat extra informatie of verdieping bij een leeronderdeel bevat. Een opfrismoment duurt maximaal 15 minuten. Als een cursus opfrismomenten bevat, dan krijgt de gebruiker deze automatisch toegestuurd drie maanden en een half jaar na het afronden van de scholing. De opfrismomenten zijn niet geaccrediteerd bij de diverse kwaliteitsregisters.

Alle cursussen van Augeo Academy worden ontwikkeld in samenwerking met professionals uit de praktijk, in dit geval verpleegkundigen en artsen werkzaam op de spoedeisende hulp.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!