MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 20 uur
organisatie
AMC - Klinische Informatiekunde
kosten
basistarief
€ 1765
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Onderzoek & statistiek, ICT & eHealth
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
20
punten
abonnement
e
learning
Health Informatics - Evidence Based Health Informatics
Accreditatie Periode: 5-4-2019 t/m 26-1-2021
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Onderzoek & statistiek' of 'ICT & eHealth'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Ziet u ook steeds meer studies verschijnen op het gebied van Zorg ICT? Bewijs voor de effectiviteit van ICT toepassingen in de zorg wordt steeds belangrijker. Mogelijk wilt u zelf kunnen beoordelen hoeveel bewijs er bestaat voor die effectiviteit door de literatuur op het gebied van een specifieke Zorg ICT toepassing te evalueren. Leidt het gebruik van het telemonitoring systeem in uw organisatie daadwerkelijk tot een effectievere en efficiëntere zorg? Wilt u nagaan of het elektronisch voorschrijven van medicatie met de bijbehorende alerts en reminders daadwerkelijk de kwaliteit van zorg verbetert? Ook als u van plan bent om zelf een dergelijke studie op te zetten wilt u misschien weten hoe u dat het beste kunt aanpakken en bent u mogelijk nog op zoek naar eventuele financieringsbronnen. De Module Evidence Based Health Informatics biedt dan een uitstekende kans om meer kennis en vaardigheden te verwerven binnen het domein van Health Informatics onderzoek.

In deze module leert u:

  • relevante Health Informatics literatuur te zoeken.
  • bestaande Health Informatics literatuur kritisch te beoordelen.
  • en studieprotocol of subsidieaanvraag met nadruk op evaluatie- en ICT-aspecten op te stellen.

Na het volgen van deze module bent u in staat om relevante wetenschappelijke literatuur op het gebied van Health Informatics (HI) te vinden en om op basis van de bestaande literatuur te beoordelen in hoeverre er wetenschappelijk bewijs (evidence) is voor een zorg ICT-toepassing. Dit bewijs kunt u bijvoorbeeld gebruiken om stakeholders te informeren en overtuigen of om een business case op te stellen voor een nieuwe zorg ICT innovatie in uw eigen praktijk. Wanneer uit de literatuur blijkt dat er nog onvoldoende bewijs voor een bepaalde zorg ICT interventie bestaat, bent u na deze module in staat om een onderzoeksprotocol of subsidieaanvraag op te stellen voor een studie waarin u met uw organisatie de effectiviteit van de nieuwe zorg ICT interventie evalueert.

Onderwerpen:

- Evaluatie binnen het domein van health informatics, PICO Principe, zoeken in biomedische literatuur (MeSH termen, boolean operators), studiedesigns, bias en confounding, basisprincipes van epidemiologie en biostatistiek, critical appraisal, financieringsbronnen voor onderzoek (subsidies en commerciële bronnen), regel- en wetgeving, Medische Ethische Commissie, onderzoeksplanning en coördinatie.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!