MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 3 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Verpleegkunde
onderwerp(en):
Wondzorg
ICPC:
S
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
3
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Wondverzorging: hoe en waarmee? (assistenten)
Accreditatie Periode: 04-07-2019 t/m 04-07-2021
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Verpleegkunde'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Er is een grote diversiteit aan wonden, die elk een eigen specifieke aanpak en/of behandeling nodig hebben. In deze cursus maak je kennis met de verzorging van verschillende soorten acute wonden.

We beginnen met een uitleg over het proces van wondgenezing. Vervolgens wordt het verschil tussen acute en chronische wonden uitgelegd. De wondverzorging van acute wonden komt aan bod, waarna de verschillende producten voor wondverzorging en hun specifieke eigenschappen zullen worden besproken.

In geval van (lichte) verwondingen kan jouw advies op het gebied van zelfzorg worden gevraagd. Hier besteden we aandacht aan. Ook is er een apart hoofdstuk over brandwonden.

Na afloop van deze cursus kun je gerichte adviezen en voorlichting geven aan patiënten over wondverzorging bij kleine acute wonden. Ook ben je op de hoogte van de eigenschappen van de meest gangbare verbandmiddelen, waardoor je gerichte adviezen kunt geven voor verschillende soorten wonden.

Let op!

  • De behandeling van chronische wonden is zeer complex en vraagt specialistische kennis. Op deze wonden zullen we niet dieper ingaan, maar we geven wel wat achtergrondinformatie over de behandeling van chronische wonden.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!