MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 799,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Dermatologie
ICPC:
A, S
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Wondverzorging en verbandmiddelen (apotheekhoudend)

Er is een grote diversiteit aan wonden, die elk een eigen specifieke aanpak en/of behandeling nodig hebben. In deze cursus maakt u kennis met de verzorging van verschillende soorten wonden.

Eerst bespreken we het proces van wondgenezing, daarna verschillende soorten wonden en de verzorging daarvan. Vervolgens komen de verschillende producten voor wondverzorging aan bod. In gevallen van lichte verwondingen zullen cliënten u mogelijk om advies vragen over zelfzorg. Ook hieraan besteden we aandacht.

Bepaalde soorten chronische wonden, zoals decubitus en ulcus cruris, zullen uitgebreider worden belicht. Ook is er een apart hoofdstuk over brandwonden.

Chronische wonden zullen meestal door verpleegkundigen worden behandeld, maar juist hierbij is uw kennis van wondproducten van belang. Veel apotheken ontberen de benodigde professionele kennis van wondverzorgingsproducten. Vaak worden producten omgezet naar eigen merken en niet zelden geven apotheekmedewerkers een verkeerd alternatief mee.

Een ander probleem is dat specialistische producten regelmatig laat worden geleverd omdat groothandels de producten onvoldoende op voorraad hebben. Om te voorkomen dat wondverzorgingsproducten, net als de stomaproducten jaren terug, uit de apotheek verdwijnen, is samenwerking tussen huisarts, apotheek en thuiszorg noodzakelijk.

Na afloop van deze cursus:

  • kent u het proces van wondgenezing.
  • kunt u verschillende soorten wonden onderscheiden.
  • kent u de stappen van de algemene wondverzorging.
  • kent u mogelijke behandelingen bij de verschillende soorten wonden.
  • weet u welke verbandmiddelen er voor verschillende soorten wonden gebruikt kunnen worden.
  • kunt u mensen met kleine acute wonden adviseren.
  • kunt u in geval van wondverzorging effectief samenwerken met de huisarts en wijkverpleegkundige.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!