MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Meerdaags
organisatie
Brainfeed
kosten
basistarief
€ 1195
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Onderzoek & statistiek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
12
punten
locatie
Kasteel De Vanenburg
Vanenburgerallee 13
3882 RH Putten
☎ +3134 1375 454
overig
14
Dec
2017
De 3 Mooiste Modellen. Wat elke arts moet weten over statistiek.
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Onderzoek & statistiek'
Van aanbieder:
Brainfeed
In de omgeving:
Putten

Zo toonaangevend als de drie Gratiën (Schoonheid, Vreugde en Opbloeiend geluk) zijn voor de kunst, zo belangrijk zijn de Lineaire, Logistische en Survival regressiemodellen voor de statistiek. Hans Burgerhof presenteert in deze cursus op boeiende en toegankelijke wijze de 3 Mooiste Modellen op de catwalk van de statistiek.

Het lezen van wetenschappelijke artikelen behoort ontegenzeggelijk tot de professie van elke arts. Op ieder terrein van de geneeskunde verschijnen voortdurend publicaties van grote en kleine studies. Soms met schokkende conclusies, baanbrekende bevindingen of dwingende aanbevelingen. Maar bent u in staat om ieder artikel dat u leest op waarde te schatten? Kunt u beoordelen of de conclusies valide zijn? Hoe bepaalt u of de aanbevelingen voldoende houdbaar zijn om consequenties te hebben voor uw praktijkuitoefening?

Statistische analyses zijn onmisbaar in medisch wetenschappelijke literatuur. Om artikelen goed te kunnen beoordelen is het juist kunnen interpreteren van de gehanteerde onderzoeksmethoden en statistische analyses een must.  Deze cursus helpt u op weg door u op toegankelijke wijze een overzicht te bieden van de belangrijkste onderdelen van de medische statistiek, met medische toepassingen in lineaire regressie, logistische regressie en survival analyse.

Na een introductie in de beschrijvende statistiek en kansrekening volgt een toepassing in de praktijk van de diagnostische testen. Vervolgens wordt u bijgepraat over de verschillen en overeenkomsten van de twee fundamenten van de medische statistiek: het schatten van onbekende parameters en het toetsen van hypothesen.
Aan de hand van verschillende medisch wetenschappelijke publicaties en reële datasets worden de drie meest gebruikte regressiemodellen onder de loep genomen. Wanneer gebruiken we lineaire regressie en hoe interpreteren we de resultaten? Wanneer gebruiken we een logistische regressie en hoe is dit gerelateerd aan een odds ratio? Hoe komt in survival analyse een Kaplan-Meier curve tot stand en wat betekenen de coëfficiënten van een Cox regressie.

Veel van deze terminologie doet bij u waarschijnlijk wel een belletje rinkelen, al duizelt het sommigen misschien toch wat. Deze cursus is geknipt voor iedere arts die medische literatuur beter wil kunnen begrijpen en interpreteren en geen zin heeft in een saaie cursus statistiek. Het is namelijk helemaal aan Hans Burgerhof toevertrouwd om u op boeiende, toegankelijke en educatief aantrekkelijke wijze door het doolhof van de statistiek te leiden. Hij zal u aan de hand nemen, soms laten dwalen, maar uiteindelijk iedere cursist het licht laten zien.

De onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere:

 • Highlights van de beschrijvende statistiek
 • Kansrekening (met toepassing diagnostische testen)
 • Schatten en betrouwbaarheidsintervallen
 • Toetsen van hypothesen
 • Enkele veel voorkomende univariate toetsen
 • Lineaire regressie
 • Special features (dummy variabelen, interactietermen)
 • Odds en Odds Ratio
 • Logistische regressie
 • Survival Analyse
 • Kaplan-Meier curves
 • Cox regressie

Kortom, een onderhoudende en leerzame cursus medische statistiek.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!