MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Universiteit Maastricht - O&O
kosten
basistarief
Onbekend
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Opleiden en presenteren
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
Zuyderland Medisch Centrum Heerlen
Henri Dunantstraat 5
6419 PC Heerlen
☎ +3145 5766 320
overig
09
Jun
2017
Klinisch opleiden voor gevorderden - Regionale onderwijssamenwerking binnen de maatschap (1 daags)
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Opleiden en presenteren'
Van aanbieder:
Universiteit Maastricht - O&O
In de omgeving:
Heerlen

Competentiegericht opleiden krijgt steeds meer vorm in de medisch specialistische vervolgopleidingen. Een vervolgstap is het individualiseren van de opleidingspraktijk, dat uiteindelijk moet leiden tot verkorting van de medische vervolgopleiding.

Dit vraagt om betrokkenheid van de opleider en de hele opleidingsgroep bij het uitstippelen van een optimaal leertraject. Invulling geven aan het opleiden in alle CanMEDS-competenties vraagt om verder denken dan alleen medisch handelen. Daarnaast zal de aios meer zelf verantwoordelijkheid moeten dragen voor zijn leerproces. Zeker als er sprake is van opleiden op verschillende locaties. Onderlinge afstemming tussen opleiders/opleidersgroep en aios is hierin des te belangrijker. Het goed gebruik van het individuele opleidingsplan is een absolute noodzaak.

Wanneer is versnellen verantwoord? Hoe gaat u om met verschil in niveau tussen de verschillende aios in uw groep? Dit zijn vragen die het noodzakelijk maken de bekwaamheidsniveaus beter in kaart te brengen. Hiervoor lijken EPA’s de geschikte manier te zijn. Dit roept echter direct vragen op over de wijze waarop deze in de praktijk getoetst kunnen worden.

In deze workshop oefent u met het meer expliciet maken van met name de algemene competenties en krijgt u handvatten voor vormen van toetsen op de werkplek. Daarnaast blijft het geven van adequate feedback en werken met specifieke leerdoelen essentieel, bij welke vorm van werkplekleren dan ook. Tijdens deze workshop zal de vraag 'Hoe breng je ervaring in kaart' verder bediscussieerd worden en krijgt u concrete tips en voorbeelden uit de praktijk waarmee u in uw eigen opleiding direct aan de slag kunt.

 

 

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!