MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Meerdaags
organisatie
Academie voor Ambulancezorg
kosten
basistarief
€ 1250
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Spoed Eisende Hulp
onderwerp(en):
AED/BLS/ALS/reanimatie
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
12
punten
locatie
Nationaal Trainingscentrum CBRN
Lunettenlaan 102
5263 NT Vught
☎ +3173 6881 022
overig
13
Dec
2017
Tactical Emergency Casualty Care (TECC)
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Spoed Eisende Hulp'
Van aanbieder:
Academie voor Ambulancezorg
In de omgeving:
Vught

Deze Amerikaanse NAEMT-cursus is geënt op de primaire pre-hospitale zorg aan patiënten bij incidenten door aanslagen en terrorisme. Een zeer relevante cursus met het oog op de toenemende terroristische dreiging in ons land. Het programma is grotendeels overgenomen van Tactical Combat Casualty Care (TCCC) Course, de militaire versie van de PHTLS. De fasen Direct Threat Care, Indirect Threat Care en Tactical Evacuation vormen de basis van deze nieuwe cursus.

Resultaat
- De TECC Course biedt je richtlijnen voor het beheer van traumatisch letsel waarbij meerdere / veel slachtoffers betrokken zijn binnen een aanvankelijk onveilige situatie.

Opzet
- De cursus omvat 2 aaneengesloten lesdagen (18 uur), waarbij intensief praktijk- en theorielessen worden verzorgd. De volgende onderwerpen worden behandeld: triage, luchtwegcontrole, naalddecompressie, strategieën voor de behandeling van gewonde hulpverleners in een bedreigende omgeving en technieken voor het (ver)slepen en de evacuatie van gewonde slachtoffers naar een veilige (werk)omgeving.

De TECC Course is gebaseerd op 3 verschillende fasen. Deze zijn ‘evidence based’ door TCCC-opgeleide professionals in de strijd tegen het terrorisme. De Nationale Politie, Brandweer Nederland, Ambulancezorg Nederland en GGD GHOR Nederland hebben multidisciplinaire afspraken gemaakt voor first responders bij extreem geweld. Deze multidisciplinaire afspraken hebben onder andere betrekking op de tactische hulpverlening in warm zones. Deze afspraken vormen de basis voor deze TECC Course.

Resultaat
- De cursus wordt afgesloten met een theoretische toets. Na het succesvol afronden van deze toets ontvangen cursisten het internationale TECC-certificaat van de NAEMT dat vier jaar geldig is.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!