MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
Amsterdam School for Integrative Medicine & Health BV
kosten
basistarief
€ 495
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
(Levens)beschouwing, Algemeen & overig, Werk & privé
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
10
punten
locatie
Gasterij Stadzicht
Meerkade 2
1412 AB Naarden
☎ +3135 6948 383
overig
03
Okt
2017
Wie ben ik? En wie ben ik als arts?
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'(Levens)beschouwing', 'Algemeen & overig' of 'Werk & privé'
Van aanbieder:
Amsterdam School for Integrative Medicine & Health BV
In de omgeving:
Naarden

In onze moderne tijd is er sprake van een enorme vrijheid om zelf je leven vorm te geven. Tegelijkertijd bieden onze maatschappij en de vaktechnische opleidingen geen houvast bij het maken van dit soort keuzes. Het gaat hierbij over de behoefte aan een eigen identiteit en het maken van morele keuzes.

Vragen als, wat vind ik nou belangrijk in het leven, en waar sta ik voor als arts, geven uitdrukking aan deze behoefte, die leeft in onze tijd. Het gaat daarbij om het ontwikkelen van een persoonlijke visie, maar ook een morele identiteit op basis waarvan je je professionele leven richting kunt geven.

Zonder te weten wie je bent en waar je voor staat is het lastig morele keuzes te maken. Sterker nog, een gebrek aan zelfkennis kan zelfs vervreemding in de hand werken. Vervreemding van jezelf. Deze vervreemding kent symptomen als onrust, keuzestress, niet weten wat je wilt, burn-out of stress klachten en een gebrek aan zingevend perspectief.

De cursus ‘wie ben ik en wie ben ik als arts?’, is een gevalideerde methode om dit probleem inzichtelijk te maken met theorie en op te lossen met praktische oefeningen. De essentie is daarbij het verwerven van zelfkennis en het leren maken van authentieke keuzes.

Dag 1 - Zelfkennis

Waar baseer je je keuzes op? En als je gekozen hebt voor een opleiding of specialisatie, wie begeleidt jou in dat complete traject? Wie is eigenlijk jouw raadgever bij het stellen van doelen? In deel 1 van deze cursus leer je in eerste instantie over jezelf. Want met meer zelfkennis en zelfinzicht weet je beter wat je wilt en kun je achter je keuze gaan staan. De eerste cursusdag zal ieder voor zichzelf de volgende vragen beantwoorden: Wat is jouw morele identiteit en hoe kun je die verder vormgeven? Welke waarden en overtuigingen draag jij met je mee, en hoe kun je die inzetten bij lastige keuzes? Waar sta jij voor als mens en als arts? Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten en uitdagingen? En op welke manier kun je jezelf belemmeren? Het verwerven van zelfkennis is voor het beantwoorden van deze vragen een vereiste. En dat is precies wat we gaan doen met behulp van diverse praktische oefeningen.

Dag 2 – Authentieke keuzes maken

Bij diagnoses moet je de juiste keuzes maken. Daarnaast wil je ook voor een gezonde balans zorgen tussen werk en privé. Kortom, hoe kun je ontsnappen aan de waan van de dag en kies je voor datgene wat echt belangrijk is? In deel 2 van deze cursus leer je met meer vertrouwen te kiezen en dicht bij jezelf te blijven. Deze tweede cursusdag geeft je de handvatten om authentiek leiding te geven aan jezelf. Daarnaast leer je hoe je kunt luisteren naar de signalen van het slimme onbewuste, zodat je die kunt meenemen in je besluitvorming.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!