MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
NVMSR
kosten
basistarief
€ 1125
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Wet- en regelgeving, Effectiviteit en efficiency
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
Landgoed Zonheuvel Hotel & Conferentiecentrum
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn
☎ +3134 3473 500
overig
06
Okt
2017
Masterclass - Eisen, valkuilen en techniek van de medisch specialistische rapportage
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Wet- en regelgeving' of 'Effectiviteit en efficiency'
Van aanbieder:
NVMSR
In de omgeving:
Doorn

Masterclasses voor NVMSR leden (parallelle sessies voor de medisch specialisten uit de diverse beroepsgroepen).

Diverse interactieve voordrachten over medische causaliteit bij klachten en beperkingen met of zonder objectiveerbare afwijkingen, mede aan de hand van jurisprudentie van de afgelopen 15 jaar. Relevante kennis van het desbetreffende rechtsgebied. Inzicht in het beantwoorden van de voorgelegde vraagstelling.

Het interactieve karakter wordt geborgd doordat de lesstof mede aangeleverd wordt door de cursisten die twee eigen rapporten ter visitatie moeten inleveren en de aanwezigheid van een tweede docent/co-referent.

Leerdoelen:

  1. De medisch specialist zich bewust te maken van het feit dat hij als rapporterend deskundige in elk rapport een deugdelijke en consequente argumentatie geeft van het al of niet aanwezig zijn van een medisch oorzakelijk verband en hoe een concludentrapport geschreven wordt.
  2. De medisch deskundigen te leren de Richtlijnen met betrekking tot Medische Deskundigen Rapportages goed te hanteren en inzicht te geven in de standaardvraagstelling IWMDR (KNMG 2008) en de beantwoording daarvan.
  3. De medisch adviseur als opdrachtgever inzicht te geven in de argumenten voor een medisch oorzakelijk verband en het afstemmen van hun specifieke vraagstelling op genoemde Richtlijnen.


Materialen:

  • Interactieve voordrachten door de docenten NVMSR, tevens medisch specialisten, waarbij gebruik wordt gemaakt van een presentatie met teksten uit uitgebrachte rapporten (voordrachten, casuïstieken een co-referaat.
  • Duo presentaties door een raadsheer en de medisch deskundigen NVMSR; duo presentaties door medisch adviseurs en medisch deskundigen, allen docenten NVMSR
  • Er wordt lesmateriaal uitgereikt in de vorm van hand-outs.

De sprekers hebben allen zeer veel ervaring in het verzorgen van postdoctoraal en post specialisatie onderwijs en worden daarop geselecteerd.

Bestemd voor:

  • Alle medisch specialisten, ingeschreven bij hun beroepsvereniging, die zich willen bekwamen in het bekwaam en deskundig rapporteren in bestuurs- en/of civielrechtelijke zaken.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!