MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
Academie voor Medisch Specialisten
kosten
basistarief
€ 5250
leden
€ 4950
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Management
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
40
punten
locatie
Conferentiehotel Villa Heidebad
Molenweg 17
8162 PE Epe
☎ +3157 8610 499       
overig
30
Nov
2017
Klinisch Leiderschap
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Management'
Van aanbieder:
Academie voor Medisch Specialisten
In de omgeving:
Epe

Medici hebben sinds het ontstaan van de geneeskunde altijd een centrale rol gespeeld in de zorg. Dat was, in de overzichtelijke setting van de eigen praktijk, ooit ook een vanzelfsprekende leidende rol. Maar met het complexer worden van de zorg is die leidende rol steeds vaker bij anderen terechtgekomen. De laatste jaren groeit onder medici in hoog tempo het inzicht, dat zij zich die leidende rol opnieuw moeten toe-eigenen. De zorg is sterk in beweging en de uitdagingen zijn groot. De inbreng van de medicus is daarbij cruciaal. Die inbreng is nodig op meerdere niveaus: op de werkvloer, in het midden- of topmanagement van instellingen en binnen het zorgstelsel als geheel.

Op al die niveaus is leiderschap vereist. Bijvoorbeeld bij de pleitbezorging op landelijk niveau voor de gevolgen van bepaalde maatregelen voor patiënten. Bij bestuurlijk leiderschap in bijvoorbeeld een ziekenhuis of een medische staf. In het middenmanagement betreft dit het medisch management van vakgroepen, maatschappen en afdelingen. En in de klinische praktijk gaat het om klinisch leiderschap. In tegenstelling tot het medisch leiderschap op de twee andere niveaus is klinisch leiderschap een zaak van elke medicus. Het betreft hier de dagelijkse leiding over het zorgproces. Dat is een kerntaak van de medicus. In de complexe werkelijkheid in de zorg van dit moment vereist dat meer dan ooit specifieke kennis en vaardigheden. Deze cursus ondersteunt u bij de ontwikkeling van uw eigen klinisch leiderschap.

Leerdoel

  • Na het volgen van deze cursus begrijpt de deelnemer wat de competentie ‘Klinisch Leiderschap’ inhoudt en heeft inzicht gekregen in zijn eigen sterke en zwakke punten als klinisch leider. De deelnemer weet waar en hoe deze zich hierin verder kan ontwikkelen en ervaart dit als een persoonlijk doel.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!