MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
Medilex BV
kosten
basistarief
€ 1095
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Wet- en regelgeving
ICPC:
-
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
15
punten
locatie
Slot Zeist
Zinzendorflaan 1
3703 CE Zeist
☎ +3130 6927 528
overig
02
Nov
2017
Gezondheidsrecht voor zorgprofessionals
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Wet- en regelgeving'
Van aanbieder:
Medilex BV
In de omgeving:
Zeist

De Wet BIG, de WGBO, de Wkkgz, de Wbp en de wet BOPZ zijn zomaar enkele van de wetten die gelden voor de gezondheidszorg. Als zorgprofessional krijgt u tijdens uw werk met deze, en vele andere wetten en regels te maken. Het is van het grootste belang dat u weet welke regels er gelden. Maar belangrijker nog: wat ze voor de praktijk betekenen én hoe u er het beste mee om kunt gaan.

Tijdens deze driedaagse cursus wordt alle relevante wetgeving besproken, krijgt u tal van handvatten en worden veel praktijkvoorbeelden met u besproken.

Na afloop van deze cursus:

  • Bent u op de hoogte van de belangrijkste patiëntenrechten als informatie en toestemming, medisch dossier, privacy van de patiënt en het medisch beroepsgeheim.
  • Heeft u een duidelijk beeld van het klacht- en tuchtrecht en weet u precies hoe te handelen wanneer u er zelf mee te maken krijgt.
  • Weet u om te gaan met de juridische haken en ogen bij de behandeling van wilsonbekwame, psychiatrische of minderjarige patiënten.

Hiernaast komen nog vele andere onderwerpen aan bod. Door de beperkte groepsgrootte is er veel ruimte voor discussie en vragen van de individuele deelnemers en kunt u ook uw eigen casuïstiek inbrengen.

De docenten van deze cursus hebben allen zeer veel juridische ervaring en zijn uitstekend op te hoogte van het reilen en zeilen binnen de gezondheidszorg.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!