MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
Lean Instituut @ Verbeeten
kosten
basistarief
€ 2250
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Effectiviteit en efficiency, Management
ICPC:
-
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
30
punten
locatie
Tilburg
Tilburg
overig
07
Sep
2017
Lean Verbeeten Green Belt opleiding
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Effectiviteit en efficiency' of 'Management'
Van aanbieder:
Lean Instituut @ Verbeeten
In de omgeving:
Tilburg

Green Belts zijn (aankomend) projectleiders, leidinggevenden en medewerkers die enthousiast zijn over lean en graag een opleiding willen volgen om een voortrekkersrol op de afdeling te kunnen vervullen. Voor een aanzienlijk deel van het dienstverband werken ze projectmatig aan procesverbeteringen binnen de organisatie. Ze zijn getraind om op een gestructureerde wijze doorbraken te realiseren c.q. te verbeteren met de ‘Plan Do Check Act’ methode.

De 5-daagse Lean Verbeeten Green Belt opleiding bestaat uit zowel aandacht voor de tools en technieken (harde kant) als voor de cultuur (zachte kant) van Lean management. De vijf Lean principes vormen de leidraad voor de opleiding: klantwaarde bepalen, waardestroom analyseren, flow, pull en perfectie nastreven.

Om de training te laten aansluiten bij de doelgroep, worden zoveel mogelijk voorbeelden, materialen en oefeningen uit de praktijk gepresenteerd. Tevens is er ruimte voor gastsprekers. Zij delen eerlijk hun ervaringen, valkuilen en successen. Door de praktijkvoorbeelden, case simulaties en interactie, legt deze opleiding een duidelijke link met de doelstellingen van de eigen organisatie. De deelnemers zullen tijdens de opleiding aan de slag gaan met een eigen casus.Centraal in de opleiding staan kennis nemen, begrijpen en toepassen van de lesstof. De opleiding wordt afgesloten met een examen.

Het doel van de Lean Verbeeten Green Belt opleiding is deelnemers te voorzien van een gedegen basiskennis om een interne voortrekkersrol te vervullen. Daarnaast leren de deelnemers om medewerkers te ondersteunen bij concrete verbeterinitiatieven. De opgeleide deelnemer kan meteen na afronding van de opleiding ingezet worden om de praktische Lean ontwikkeling in de eigen organisatie inhoudelijk vorm te geven. Na het afronden van de opleiding begrijpt de deelnemer de impact van veranderingen op medewerkers en organisatie en is hij/zij in staat om de eigen werkzaamheden steeds verder verbeteren.

In principe kunnen alle medewerkers met een interesse voor continu verbeteren deelnemen. De opleiding is uitermate geschikt voor medewerkers die actief betrokken zijn of gaan worden bij Lean verbetertrajecten. Naast de Lean Verbeeten Green Belt is er voor leidinggevenden een aanvullende Lean Leiderschap opleiding beschikbaar.

Programma:

Dag 1: Lean in vogelvlucht & klantwaarde.

 • Lean simulatiegame ter introductie.
 • Wat is Lean en wat kan Lean betekenen?
 • Klantwaarde als uitgangspositie!

Dag 2: Waardestroom & verspillingen elimineren.

 • Denken in processen.
 • Verspillingen leren zien.
 • Waardestroomanalyse met een praktijkcase.

Dag 3: Flow & Pull.

 • Flow / Pull ervaren d.m.v. simulatiegame.
 • Presenteren en feedback geven.
 • Creëren van rust en structuur op de afdeling.

Dag 4: Continu verbeteren in de organisatie.

 • Policy deployment en prestatiemanagement.
 • Continu verbeteren met ‘Dagstart’, ‘Gemba’ & ‘Verbeterborden’.
 • Toepassen verbetermethodieken ‘Plan Do Check Act’ en ‘A3’.

Dag 5: Lean toepassen in de eigen organisatie / examen.

 • Houding en gedrag bij veranderingen.
 • Bezoek aan Lean toepassingen in Instituut Verbeeten.
 • Examen met aansluitend borrel!

De opleiding bedraagt vijf dagen. Naast de lesdagen dient de deelnemer rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 2 à 3 uur per lesdag. De doorlooptijd van de opleiding bedraagt circa 7 weken.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!