MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Meerdaags
organisatie
Brainfeed
kosten
basistarief
€ 1195
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Algemeen & overig
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
12
punten
locatie
Hotel Kasteel Engelenburg
Eerbeekseweg 6
6971 LB Brummen
☎ +3157 5569 999
overig
07
Dec
2017
Masterclass helder denken en argumenteren
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Algemeen & overig'
Van aanbieder:
Brainfeed
In de omgeving:
Brummen

Stof tot nadenken Masterclass helder denken en argumenteren Inhoud

Glashelder analyseren

Aan dokters worden hoge eisen gesteld. Alles wat u als dokter doet, zou 'redelijk' moeten zijn, transparant, te verantwoorden, gebaseerd op goede argumenten. Maar om helder te denken moet u ook glashelder kunnen analyseren wat de ander naar voren brengt. Goed zijn in argumenteren heeft dus twee kanten: u moet zelf in staat zijn om een sluitende argumentatie op te zetten, én u moet de argumentaties van anderen op hun waarde kunnen beoordelen.

Scherp uw geest

Met vriend en vijand, patiënten, partners, kinderen, collega's, directies en personeel voeren we dagelijks discussies waarbij we ons best doet zo goed mogelijk met argumenten ons standpunt te verdedigen. Met vallen en opstaan... De kunst van het argumenteren leren we in de wandelgangen, al doende dus. Maar dat heeft zo zijn consequenties: de meeste dokters zijn er (net als veel filosofen trouwens) niet zo heel goed in. Het goede nieuws is dat u met wat oefenen uw argumentatievermogen al snel behoorlijk kunt verbeteren. Dat is niet alleen heel handig, maar ook heel leuk: het scherpt uw geest.

Minder bevattelijk voor onzin

De vaardigheden die u in deze cursus traint, zijn medisch alom toepasbaar en sluiten naadloos aan bij de competenties die een arts toebehoren: beter luisteren, beter formuleren, beter analyseren, u bent minder bevattelijk voor onzin, u begrijpt beter waarom die ander u maar niet begrijpt (of andersom) en u bent na afloop beter in staat om uw mening helder over het voetlicht te krijgen. Tijdens de cursus bespreken we veel relevante achtergrondinformatie op het gebied van logica en retorica, maar argumenteren leren is vooral zelf doen. We zullen daarom veel oefenen zodat u meteen in de praktijk kunt ervaren dat wat u leerde ook werkt!

Leerdoelen:

  • Herkennen van structuur in argumenten, typen argumenten en deze ontleden
  • Herkennen van veel voorkomende drogredenen en deze pareren
  • Goed argumenteren, logisch opbouwen van argumentenom onderscheid te maken tussen verschillende typen argumenten
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!