MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Isala Academie
kosten
basistarief
Onbekend
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Opleiden en presenteren
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
Universitair Medisch Centrum Groningen
Hanzeplein 1
9713 GZ Groningen
☎ +3150 3616 161
overig
12
Okt
2017
Teaching on the Run - Module 9 - Uniform en onderbouwd toetsen en beoordelen
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Opleiden en presenteren'
Van aanbieder:
Isala Academie
In de omgeving:
Groningen

Bij het bespreken van de voortgang van aios en coassistenten blijkt meestal dat er verschillende meningen over deze leerlingen bestaan in een opleidingsgroep. Waar de één de aios of coassistent goed vindt, vindt een ander dezelfde leerling slecht. Het blijkt vervolgens lastig om te expliciteren waar de meningen op zijn gebaseerd. Dit geeft onderlinge onduidelijkheid over de kwaliteit van de aios en coassistent en kan bij hen onzekerheid veroorzaken.

In deze module geven we inzicht in de factoren die een rol spelen in uw beeldvorming. Daarbij gaan we oefenen met het bewuster kijken naar video’s van aios en coassistenten. Ook geven we een aanzet om met deze kennis binnen uw groep te komen tot meer uniformiteit in toetsen en beoordelen.

Na afloop van deze module:

  • kent de deelnemer het verschil tussen toetsen (appraisal) en beoordelen (assessment).
  • heeft de deelnemer inzicht in de factoren die bijdragen aan de beeldvorming over de leerling in de opleidingsgroep.
  • kan de deelnemer een betekenisvolle discussie leiden over het vormen van een oordeel over de leerling in de opleidingsgroep.
  • kent de deelnemer de begrippen criterium, norm en ijken, en kan de deelnemer deze toepassen bij toetsen en beoordelen.
  • kent de deelnemer de waarde en de beperkingen van het meten van niveau van competentie

De module bestaat uit verschillende leervormen: onderwijsleergesprekken, oefeningen in kleine groepen, individueel beoordelen van video’s van leerlingen in actie met nabespreking, en minicolleges. De totale duur van de module is 3 uur. De module wordt begeleid door ervaren docenten uit het Teach the Teacher programma van de OOR Noord-Oost.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!