MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Corporate Travel Clinic Erasmus MC B.V.
kosten
basistarief
€ 225
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Reizigersgeneeskunde, Epidemiologie, Microbiologie
ICPC:
-
sponsoring
Pfizer, Sanofi-Pasteur, GSK, Brocacef, Europort Pharmaceuticals, Care Plus, TravelSafe
accreditatie
accreditatie
punten
locatie
Beurs - WTC
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam
☎ +3110 4054 444
overig
24
Nov
2017
Havensymposium 2017 - Tropen aan de Maas
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Reizigersgeneeskunde', 'Epidemiologie' of 'Microbiologie'
Van aanbieder:
Corporate Travel Clinic Erasmus MC B.V.
In de omgeving:
Rotterdam

Deze nascholing wil de reizigersadviseur (artsen, huisartsen, sociaalgeneeskundigen, bedrijfsartsen, internisten en verpleegkundigen) op de hoogte brengen van diverse interessante en zeer actuele onderwerpen op het gebied van reizen en gezondheid.

Het programma gaat van start met het onderwerp Malaria en vaccinatie: een update. Aansluitend vertelt een deskundige vanuit het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) ons over het nieuwe malaria protocol; wat zijn de wijzigingen en waarom? Het blok malaria sluit af met een presentatie over alternatieve malariaprofylaxe en schema’s. In het tweede gedeelte van de ochtend komen de onderwerpen reizigersdiarree, reizigers & multiresistente darmbacteriën en Japanse Encefalitis aan bod.

Na de lunch volgt een blok over reizen in extreme omstandigheden. De do’s and don’ts m.b.t. het onderwerp hoogteziekte worden besproken, aansluitend zal een arts en ervaringsdeskundige op het gebied van poolexpedities bespreken welke maatregels reizigers voor vertrek dienen te nemen om (medische) problemen te voorkomen. Tijdens het tweede gedeelte van de middag volgen nog twee interessante onderwerp. Allereerst het onderwerp ’De wereldreiziger: medewerkend en lijdend voorwerp van virusuitbraken’, gevolgd door het ondewerp "Te oud om te leren?" waarbij het gaat over wat veroudering met ons immuunsysteem doet. Aan het einde van de dag sluiten we het symposium traditioneel af met de inmiddels bekende interactieve kennisquiz.

De nascholing stelt de geneeskundige in staat:

  • kennis te verwerven die voor specifieke groepen reizigers van belang is.
  • kennis met betrekking tot de reizigersgeneeskunde actueel te houden.
  • nieuwe kennis en ontwikkelingen met betrekking tot de reizigersgeneeskunde te vergaren.

en zich verder te bekwamen in:

  • het voorlichten, adviseren en begeleiden van reizigers op het gebied van vaccinatie, malariaprofylaxe en overige gezondheidsvoorlichting (die van belang is om de reiziger adequaat te beschermen).
  • het hanteren en interpreteren van de bestaande richtlijnen, protocollen en de uitvoering hiervan.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!