MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Cure & Care Development
kosten
basistarief
€ 310
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Communicatietechniek
ICPC:
-
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
punten
locatie
IJsselland Ziekenhuis
Prins Constantijnweg 2
2906 ZC Capelle aan den IJssel
☎ +3110 2585 000
overig
06
Nov
2017
Socratisch Motiveren, kennismakingsworkshop
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Communicatietechniek'
Van aanbieder:
Cure & Care Development
In de omgeving:
Capelle aan den IJssel

'Motiveren' is vaak een wolf in schaapskleren. Het klinkt mooi maar in de praktijk komt het meestal neer op ‘bekeren’. Geen wonder dat veel ‘motiverende gesprekken’ op niets uitlopen.

Socratisch Motiveren is anders. Het is korte en krachtige methode die hulpverleners helpt om burnoutklachten te voorkomen. Het wordt toegepast bij lastige cliënten en hun omgeving wanneer er gedoe is over verandering. De methode heeft geen ander doel dan het verduidelijken van de motieven van de cliënt en de consequenties die belangrijke anderen daaraan verbinden. In tegenstelling tot andere motiveringsstrategieën is niet gericht op inhoudelijke verandering maar op duidelijkheid. De hulpverlener blijft uit de strijd en het probleem komt te liggen op de plaats waar het hoort. Hierdoor brengt Socratisch Motiveren vastgelopen of hopeloze behandelingen toch vaak in beweging!

De workshop begint met het identificeren van burnout inducerende neigingen. Wat maakt dat hulpverleners zo vaak aan een dood paard trekken of in gevecht gaan? Vervolgens wordt aandacht besteed aan het wetenschappelijk fundament van socratisch motiveren. Dit gedeelte eindigt met de formule voor duurzame gedragsverandering die de brug vormt naar het derde en praktische gedeelte; Het stappenplan en de praktijk van socratisch motiveren. Tijdens de verschillende onderdelen worden korte oefeningen gedaan en is tijd voor vragen en discussie. Het stappenplan wordt gedemonstreerd met rollenspelen aan de hand van casussen die door de deelnemers aan de workshop worden ingebracht.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!