MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Meerdaags
organisatie
Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen
kosten
basistarief
€ 900
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Spoed Eisende Hulp, Kindergeneeskunde
onderwerp(en):
Huiselijk geweld
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
12
punten
locatie
De Poort van Riel
Alphenseweg 2
5133 NE Riel
☎ +3113 5182 983
overig
25
Jan
2018
WOKSEH - herkennen en omgaan met kindermishandeling voor de SEH-arts
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Spoed Eisende Hulp' of 'Kindergeneeskunde'
Van aanbieder:
Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen
In de omgeving:
Riel

De Spoed Eisende Hulparts heeft een belangrijke rol in het vroeg signaleren van een vermoeden van fysieke- en andere vormen van kindermishandeling. Ondanks de beste intenties wordt kindermishandeling nog steeds gemist. De signalering kan verbeterd worden door goede, aanvullende training, specifiek gericht op de werksetting en behoeftes van de SEH-arts.

De WOKK-cursus voor kinderartsen van de Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen is een zeer succesvolle cursus in het herkennen van en het handelen bij (een vermoeden van) kindermishandeling. De WOKK wordt inmiddels 10 jaar gegeven en is een verplicht onderdeel van de opleiding tot kinderarts geworden en is door vele SEH-artsen gevolgd. Uit de evaluaties van de WOKK alsmede een enquête onder SEH-artsen en reacties uit het veld is duidelijk dat er behoefte is aan een vergelijkbare cursus specifiek voor de SEH-arts. Zo is de cursus Herkennen en Omgaan met Kindermishandeling voor SEH-artsen - de WOKSEH -ontstaan.

De WOKSEH is een 2-daagse cursus, ontwikkeld door een werkgroep van inhoudsdeskundigen en experts in het medisch onderwijs. De WOKSEH richt zich op kennis, vaardigheden en competenties die nodig zijn om alle vormen van kindermishandeling te herkennen en vervolgens de juiste acties te nemen.

De leerdoelen zijn gestructureerd rondom de volgende competenties:

  • Herkennen van signalen van de verschillende vormen van kindermishandeling en huiselijk geweld en de juiste consequenties trekken.
  • Systematisch beschrijven en vastleggen van lichamelijk letsel.
  • Kennis van richtlijnen en protocollen bij kindermishandeling en huiselijk geweld.
  • Bewustwording van eigen sterke en zwakke kanten, belemmeringen, en omgaan met emoties en dilemma’s bij kindermishandeling en huiselijk geweld.
  • Inschatten of de toedracht van het letsel past bij het letsel en handelt daarnaar.
  • Kennis over wanneer een vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld door te verwijzen en/of te melden bij Veilig Thuis of steunpunt huiselijk geweld.
  • Voeren van een effectief gesprek met ouders en met het kind waarbij kindermishandeling wordt vermoed.
  • Kennis van het juridische kader.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!