MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Aqua & Lime Health Coaching
kosten
basistarief
€ 425
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Mindfulness, Effectiviteit en efficiency, Werk & privé
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
punten
locatie
Landgoed De Horst
De Horst 1
3971 KR Driebergen-Rijsenburg
☎ +3134 3556 455
overig
01
Dec
2017
Vitamine R - Leer hoe je regie, rust en ruimte creëert
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Mindfulness', 'Effectiviteit en efficiency' of 'Werk & privé'
Van aanbieder:
Aqua & Lime Health Coaching
In de omgeving:
Driebergen-Rijsenburg

Deze 1-daagse training is speciaal voor vrouwelijke artsen.

Hoewel artsen vaak tevreden zijn met hun werk is er ook een hoge (en toenemende) mate van stress en burnout in deze beroepsgroep. Uit onderzoek blijkt dat artsen een hoge werkdruk ervaren. (Nederlandse huisartsen hebben ook daadwerkelijk een hogere werkbelasting dan huisartsen in andere landen). Naast medische expertise wordt er steeds meer van artsen gevraagd: samenwerken in (multidisciplinaire) teams, ‘shared decision making’, onderwijs geven, voldoen aan een toenemend aantal richtlijnen, meewerken aan kwaliteitscontrole. Artsen voelen zich overspoeld door de bijbehorende administratieve taken en bureaucratie en ervaren een verlies aan autonomie. Dit leidt tot ontevredenheid en stress. Naast externe zijn er ook interne factoren die bijdragen aan stress en onwelbevinden, zoals perfectionisme, zelfkritiek, focus op (zorg voor) anderen en geen hulp willen vragen.

Er is een duidelijk verband tussen (on)welbevinden van een arts en professioneel functioneren. Werkgerelateerde stress, moeheid en verminderd welbevinden zijn aantoonbaar gerelateerd aan verminderde kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid. Omgekeerd bevordert welbevinden van de dokter de kwaliteit van zorg. (Bron: Scheepers R.A., Physicians’ Professional Performance: An Occupational Health Psychology Perspective, Thesis AMC-UVA, feb 2016)

De 1-daagse training Vitamine R reikt handvatten aan om het welbevinden en professioneel functioneren van vrouwelijke artsen te verbeteren.

Algemene leerdoelen nascholing

  • Huidige werk-privé-situatie in kaart kunnen brengen.
  • Interne factoren die werk-privé-balans, balans persoonlijke en professionele rollen en evenwichtige levensstijl verstoren en bevorderen kunnen benoemen en herkennen
  • Erkennen dat zelfzorg minstens even belangrijk is als zorg voor anderen, goede zelfzorg als een voorwaarde zien om voor anderen te kunnen zorgen, een effectieve behandelrelatie aan te kunnen gaan en te kunnen samenwerken
  • Effecten van zelfkritiek en zelfcompassie kunnen benoemen en minstens een methode van zelfcompassie kunnen toepassen
  • Op basis van de verkregen inzichten in staat zijn prioriteiten te stellen, keuzes te maken en 3 concrete actiepunten te formuleren zodat daadwerkelijk meer regie, rust en ruimte ontstaat in de dagelijkse werk-privé-situatie
  • Vaststellen welke nascholing, training, begeleiding behulpzaam of nodig is (bv. een cursus timemanagement of een medisch-inhoudelijk onderwerp die betekenisvol voor de arts is)

Nevendoelen

  • Ervaringen en kennis delen met andere vrouwelijke artsen, elkaar steunen en tips geven.
  • Ervaren wat het effect is van tijd en ruimte voor jezelf met voldoende pauzes, gezond eten en drinken, bewegen en reflectie.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!