MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Soa Aids Nederland
kosten
basistarief
€ 100
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie, Epidemiologie, Seksuologie
onderwerp(en):
Infectieziekten en SOA's
ICPC:
A, Z
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
punten
locatie
Beurs van Berlage
Damrak 243
1012 ZJ Amsterdam
☎ +3120 5304 141
overig
01
Dec
2017
Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2017
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie', 'Epidemiologie' of 'Seksuologie'
Van aanbieder:
Soa Aids Nederland
In de omgeving:
Amsterdam

De afgelopen decennia is er veel bereikt in de hiv en soa/aids bestrijding. Zo laten steeds meer mensen zich testen op een soa. Het aantal mensen met een soa blijft in Nederland echter stijgen. Het aantal nieuwe hiv-besmettingen lijkt in Nederland en wereldwijd te stabiliseren. De hiv/aids bestrijding heeft daarmee positieve resultaten behaald. Maar we zijn er nog lang niet. Stabiliseren is een begin. Maar nu is het zaak het aantal nieuwe besmettingen sterk te reduceren en overige aspecten van seksuele gezondheid verder aan te pakken. De soa/hiv bestrijding heeft net als vele sectoren te maken met bezuinigingen. Daarnaast zijn er nieuwe uitdagingen, zoals een klimaat waarin strafbaarheid van hiv-transmissie en stigma en discriminatie steeds meer prevaleren, die vragen om doelgerichte actie. Het is belangrijk om te zorgen dat resultaten beklijven en dat middelen effectief worden ingezet. Een effectieve soa/hiv bestrijding vereist goede samenhang tussen interventies en continuïteit in kennisontwikkeling en afstemming met de doelgroep. Het jaarlijks terugkerend congres biedt een platform om deze samenhang en kennisuitwisseling tussen verschillende actoren te bevorderen.

Leerdoelen:

  • Cursist kent nieuwe ontwikkelingen in de soa/hiv bestrijding en de bevordering van seksuele gezondheid en specifiek op (a) trends in soa/hiv cijfers en seksueel gedrag (b) implementatie van en effectiviteit van methoden en richtlijnen (c) impact van medische interventies.
  • Cursist ontmoet professionals uit de soa/hiv bestrijding en seksuele gezondheid en wisselt kennis en expertise uit.
  • Cursist wordt gestimuleerd tot kruisbestuiving van onderzoek, praktijk en beleid.
  • Cursist krijgt een beter bewustzijn van de soa-hiv problematiek.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!