MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
Triaspect B.V.
kosten
basistarief
€ 375
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Klachten en incidenten, Management
ICPC:
-
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
punten
locatie
overig
20
Dec
2017
Training Prisma Light
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Klachten en incidenten' of 'Management'
Van aanbieder:
Triaspect B.V.
In de omgeving:

De training PRISMA Light is bedoeld voor leidinggevenden, meldingscommissies (VIM en/of MIP) en kwaliteitsfunctionarissen. De deelnemers leren op een simpele manier incidenten, calamiteiten en risico's te analyseren.

Trainingsdoelen: De training Prisma Light heeft als doel de PRISMA-methode op een eenvoudige manier te leren toepassen in de praktijk. Op deze manier krijgen deelnemers kennis en inzicht in de oorzaken en sub-oorzaken van (bijna-)incidenten. Men leert inzicht te krijgen in de technische, organisatorische, menselijke en patiëntgerelateerde oorzaken van een incident. Daarnaast leren deelnemers het toepassen van een oorzakenboom om te komen tot kernoorzaken, en het verkrijgen van kennis van en inzicht in de effectiviteit van verbetermaatregelen. Ten slotte leert men de analysemethode praktisch toe te passen in de dagelijkse praktijk zonder daarvoor aparte onderzoekscommissies op te tuigen.

Werkvorm: Theoretische uitleg wordt afgewisseld met praktijkopdrachten om stap voor stap de analysemethode onder de knie te krijgen. Er wordt gewerkt in kleine groepen afgewisseld met plenaire discussies en samenvattingen. Ook wordt er een huiswerkopdracht gegeven ter voorbereiding op de terugkomdag, waarin de deelnemers hun opdracht presenteren.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!