MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
Instituut Verantwoord Medicijngebruik
kosten
basistarief
€ 425
annuleringsvoorwaarden
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Farmacologie
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
punten
locatie
IVM - Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik
Churchilllaan 11
3527 GV Utrecht
☎ +3188 8800 400
overig
28
Maa
2017
Medicatiebeoordeling voor SAH/SOFA huisartsen
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Farmacologie'
Van aanbieder:
Instituut Verantwoord Medicijngebruik
In de omgeving:
Utrecht

Bij een succesvolle medicatiebeoordeling speelt zowel de klinisch-farmaceutische analyse als een goede afstemming met de patiënt en zijn voorschrijver(s) een grote rol. In de opleiding Medicatiebeoordeling, die bestaat uit e-learningcursussen bij CME-Online en nascholingen bij het IVM, komen beide aspecten ruim aan. 

Na het afronden van de opleiding heeft u onder andere kennis van diverse methoden en hulpmiddelen bij het maken van een medicatiebeoordeling. Uw kennis van medicatieveiligheid en polyfarmacie is up-to-date. U weet uit welke stappen een medicatiebeoordeling bestaat en u kunt deze ook toepassen. U leert de belangrijkste (communicatieve) aandachtspunten voor een farmaceutisch anamnesegesprek en hoe u op basis hiervan en de beschikbare klinisch-chemische parameters een farmaceutisch behandelplan opstelt. Daarnaast beschikt u over de communicatieve vaardigheden om het behandelplan met de arts te bespreken en voorstellen te doen op basis van effectiviteit, doelmatigheid, therapietrouw en medicatieveiligheid. U heeft handvatten voor de verdeling van de taken bij het bespreken van het farmaceutisch behandelplan met de patiënt. Deze vaardigheden oefent u aan de hand van diverse casussen. U weet na het afronden van de tweedaagse nascholing en de e-learningcursussen hoe u concreet aan de slag kunt gaan met medicatiebeoordelingen in uw eigen apotheek of praktijk.

Deze nascholing maakt onderdeel uit van de opleiding Medicatiebeoordeling, die het IVM samen met CME-online verzorgt. Om de volledige opleiding te volgen hebt u een abonnement nodig op CME-online. De nascholing kan gevolgd worden zodra de relevante e-learningcursussen via CME-Online gevolgd zijn. Voor meer informatie: http://www.cme-online.nl/apothekers/medicatiebeoordeling.

Deze nascholing is vrij toegankelijk voor alle apothekers en apotheekhoudende huisartsen, dus niet exclusief voor SAH/SOFA-leden.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!