In deze cursus verdiept u zich in het onderwerp Polyfarmacie. Onder polyfarmacie verstaan we het gebruik van minstens vijf verschillende geneesmiddelen. Patiënten met polyfarmacie hebben een grotere kans op bijwerkingen, interacties en andere problemen met de medicatie. Door regelmatig een medicatiebeoordeling uit te voeren, kunnen de huisarts en apotheker, in samenwerking met de patiënt en eventueel de POH'er en apothekersassistenten, de risico's van polyfarmacie beperken.
Het uitgangspunt voor deze cursus is de multidisciplinaire richtlijn Polyfarmacie bij ouderen (2012). Deze richtlijn geeft aanbevelingen over welke patiënten in aanmerking komen voor een periodieke beoordeling van de medicatie. Ook gaat deze richtlijn in op geschikte werkwijzen voor het uitvoeren van medicatiebeoordelingen.
Deze cursus biedt u de nodige kennis en achtergronden over het thema polyfarmacie. Ook gaat de cursus in op de consequenties van de afspraken die de huisarts en apotheker in het farmacotherapieoverleg (FTO) kunnen maken. Door het volgen van de cursus bent u in staat om afspraken die voortkomen uit het FTO goed en efficiënt uit te voeren. Wanneer u zelf deelneemt aan het FTO, biedt deze cursus daarop een goede voorbereiding.
Na afronding van deze cursus weet u:
Na afronding van deze cursus kunt u: