MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Neurologie
ICPC:
N
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Hoofdpijn (assistenten)
Accreditatie Periode: 06-10-2017 t/m 06-10-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Neurologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. Ondanks het feit dat hoofdpijn een van de meest voorkomende klachten is op het spreekuur van de huisarts, gaat 80% van de mensen met hoofdpijn niet naar de huisarts. Een deel van deze mensen zal in de apotheek komen met de vraag om een pijnstiller tegen hoofdpijn of migraine. Bij een vraag over hoofdpijn is het daarom erg belangrijk dat je de zelfzorgstandaard Hoofdpijn goed volgt en de bijbehorende WHAM-vragen stelt. Er zijn namelijk meerdere vormen van hoofdpijnen en, afhankelijk van de vorm hoofdpijn, ook meerdere adviezen mogelijk.

In deze cursus worden de belangrijkste vormen van hoofdpijn besproken. Je leert welke klachten bij de belangrijkste vormen van hoofdpijn horen, en wat de bijbehorende medicatie is. Verder bespreken we wanneer er bij hoofdpijn sprake is van alarmsymptomen. Bij alarmsymptomen moet je de patiënt naar de huisarts verwijzen. Het is dus belangrijk dat je deze alarmsymptomen kent en herkent. Daarnaast leer je in welke gevallen je zelfzorgadviezen kunt geven en/of zelfzorgmedicatie kunt adviseren. Ook is er aandacht voor kinderen met hoofdpijn.

Na afloop van deze cursus ken je het onderscheid tussen de verschillende soorten hoofdpijn. Tevens ben je bekend met de medicatie voor de verschillende soorten hoofdpijn. Hierdoor kun je gerichte adviezen en voorlichting geven aan patiënten die te maken hebben met hoofdpijn, zowel op het gebied van leefstijladviezen als op het gebied van medicatie.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!