MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
AccreDidact BV
kosten
basistarief
€ 79,70
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Algemeen & overig, Wet- en regelgeving
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
AccreDidact Apotheker - VZVZ - Landelijk Schakelpunt (LSP)
Accreditatie Periode: 1-1-2019 t/m 31-12-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Algemeen & overig' of 'Wet- en regelgeving'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Ziekte, een ongeval of een blessure komt vaak onverwacht, bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend. Daardoor kan de patiënt bij een voor hem onbekende dienstapotheek of poliklinische apotheek terechtkomen, of bijvoorbeeld bij een waarnemend arts op de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat deze zorgverlener snel en gemakkelijk de actuele medische gegevens van de patiënt kan inzien. Zo krijgt de zorgaanbieder snel een betrouwbaar beeld van de actuele gezondheidssituatie van de patiënt, waardoor hij de juiste zorg kan geven.

Steeds meer apotheken, huisartsen, huisartsenposten en ziekenhuizen maken gebruik van het Landelijk Schakelpunt (LSP) om medische gegevens te delen met andere zorgverleners. Zij kunnen 24 uur per dag, zeven dagen per week medische gegevens bij elkaar opvragen.

Hoe werkt gegevensuitwisseling via het Landelijk Schakelpunt precies? En wat houdt dat in voor de apotheek? Daarover heeft de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) in samenwerking met AccreDidact een online nascholing ontwikkeld. Deze module gaat inhoudelijk in op wat het LSP is en hoe het werkt. Ook komt aan de orde hoe u patiënten om toestemming vraagt en welke wet- en regelgeving hieraan ten grondslag ligt.

Na afloop van deze nascholing:

  • weet u wat het Landelijk Schakelpunt (LSP) inhoudt.
  • weet u waarom het belangrijk is patiënten om toestemming te vragen voor het delen van hun gegevens met andere zorgverleners via het LSP.
  • weet u welke zorgverleners gebruik kunnen maken van het LSP en welke gegevens zij beschikbaar kunnen stellen en kunnen inzien.
  • weet u op welke manieren het Landelijk Schakelpunt beveiligd is.
  • bent u in staat patiënten efficiënt en goed te informeren over de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt.
  • kunt u patiënten op de juiste manier om toestemming vragen en deze toestemming registreren.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!