MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 6 uur
organisatie
PAOFarmacie
kosten
basistarief
€ 319,44
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Epidemiologie, Farmacologie, Microbiologie
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
abonnement
e
learning
PAOFarmacie - Infectieziekten
Accreditatie Periode: 17-10-2018 t/m 16-10-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Epidemiologie', 'Farmacologie' of 'Microbiologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Al sinds de ontdekking en de inzet van penicilline bij infectieziekten zijn micro-organismen er altijd in geslaagd resistentiemechanismen te ontwikkelen tegen antimicrobiële geneesmiddelen. Resistentie leidt naast een toename van de morbiditeit en de mortaliteit ook tot een kostenstijging. Om resistente ziekteverwekkers te bestrijden moeten immers vaak duurdere tweedelijns antimicrobiële geneesmiddelen worden ingezet, die intraveneus worden toegediend in plaats van oraal. Het is daarom van belang dat u als apotheker een goede kennis heeft van de heersende trends in infectieziekten en resistentiemechanismen. De nascholing Infectieziekten behandelt alle factoren die een rol spelen bij het kiezen van het juiste antimicrobiële middel bij een infectie met een bacterie, virus, parasiet of schimmel. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van de verschillende ziekteverwekkers, de belangrijkste pathogenen voor de mens, hun voorkeurslocaties en overdracht op de mens. Ook de patiëntkenmerken waardoor iemand vatbaarder is voor een infectie en de farmacodynamiek en -kinetiek van de antimicrobiële middelen komen aan de orde.

In deze e-learning cyclus, die bestaat uit drie modules, krijgt u het lesmateriaal in een aantrekkelijke en motiverende leeromgeving aangeboden. Met behulp van verschillende leeractiviteiten zoals filmpjes, casuïstiek en toetsvragen worden de verschillende leerdoelen behaald.

De cyclus bestaat uit drie modules waarin uw kennis respectievelijk wordt opgefrist en bijgespijkerd over:

  1. De principes van de basale medische microbiologie (gram positieven, gram negatieven, virussen, parasieten, gisten en schimmels).
  2. D bijbehorende antimicrobiële middelen (werkingsmechanismen, toepassing, interacties en bijwerkingen).
  3. De patiëntgebonden factoren en omgevingsfactoren (zwangerschap, allergie, leeftijd, comorbiditeit, obesitas en leefomgeving, ziekenhuis) die een rol spelen bij infectieziekten.

Na het volgen van de nascholing heeft de deelnemer:

  • Inzicht verkregen in basale medische microbiologie.
  • Inzicht verkregen in de meest voorkomende resistentiemechanismen en kennis genomen van bijzonder resistente micro-organismen (BRMO’s) en hun behandeling.
  • Kennis genomen van specifieke eigenschappen van gebruikte antibacteriële middelen.
  • Kennis genomen van specifieke patiëntgebonden factoren, die van belang zijn voor het slagen van de keuze ten aanzien van farmacotherapie bij infectieziekten.
  • Kennis genomen van de farmacokinetiek en- dynamiek van de gebruikte antibacteriële middelen.
  • Inzicht verkregen in de verschillende vormen van Antibiotica allergieën en hoe hier mee om te gaan.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!