MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 3 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Farmacologie
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
3
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Kennis over interactiemechanismen (assistenten)
Accreditatie Periode: 11-11-2018 t/m 11-11-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Farmacologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Interacties zijn een belangrijk onderdeel binnen de medicatiebewaking. Het verwerken van interactiesignalen is één van de basiswerkzaamheden van apothekersassistenten. Door het goed uitvoeren van de medicatiebewaking, stimuleer je de optimale effectiviteit van geneesmiddelen en voorkom je ongemak bij de patiënt. Voorwaarde voor het goed uitvoeren van de medicatiebewaking is een goede achtergrondkennis, onder andere over de interactiemechanismen.

In deze cursus worden de meest voorkomende interactiemechanismen besproken. Er wordt aan de hand van verschillende casussen en voorbeelden uitgelegd wat voor soort interacties geneesmiddelen met elkaar aangaan, wat de gevolgen zijn voor de patiënt en hoe interacties moeten worden afgehandeld. Ook wordt in deze cursus uitgelegd waar je op moet letten bij het beoordelen van een interactie. Verder wordt aandacht besteed aan de interactiemechanismen en afhandeling van de meest voorkomende interacties in de praktijk. Je wordt in relatief korte tijd dus bijgepraat over interactiemechanismen. Door een beter begrip van de interactiemechanismen ben jij nóg beter in staat om uitleg te geven over interacties aan de patiënten aan de balie.

In deze cursus wordt tekst afgewisseld met presentatie op video waarin de auteur van deze cursus, Tjerk Geersing, casuïstiek presenteert aan de hand van een powerpoint-presentatie. De verschillende delen worden afgewisseld met vragen.

Na het volgen van deze cursus:

  • weet je hoe interacties worden beoordeeld voordat ze worden opgenomen in de medicatiebewaking. Je kunt dit duidelijk aan de patiënt uitleggen als deze vragen heeft over de genoemde interacties in de bijsluiter.
  • weet je welke soorten interactiemechanismen er zijn. Hierdoor heb je meer achtergrondkennis over interacties en kun je interacties beter afhandelen. Dit draagt bij aan het leveren van optimale farmaceutische zorg aan de patiënt.
  • weet je waar je extra uitleg vindt over interacties. Hierdoor kun je bij het optreden van interacties sneller de benodigde informatie vinden die nodig is voor de afhandeling.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!