Deze nascholing is bedoeld voor huisartsopleiders en openbaar apotheker opleiders die de onderlinge samenwerking zoeken voor verbetering van de farmacotherapeutische zorg in relatie tot het opleiden van aiossen.
In de nascholing worden, aan de hand van best practices en onderlinge uitwisseling, inzichten verkregen m.b.t. samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van onder andere medicatiebeoordelingen en polyfarmacie. De docenten zijn betrokken bij het onderwijs van respectievelijk huisartsen en openbaar apothekers en begeleiden de deelnemers in het verwerven van de vaardigheden voor samenwerking.
Leerdoelen:
- Inzicht in de mogelijkheden voor huisarts, openbaar apotheker en hun aiossen om gezamenlijk de kwaliteit van de farmacotherapeutische zorg te verbeteren.
- Inzicht in best practices voor lokale samenwerking en de bijkomende uitdagingen.
- Inzicht in elkaars taken en verantwoordelijkheden rondom medicatiebeoordelingen en polyfarmacie.
- Wederzijds inzicht in het onderwijs van aios huisartsgeneeskunde en aios openbare farmacie over samenwerking en farmacotherapeutische zorg en de mogelijkheden om betrokken te zijn bij elkaars opleiding.
- Vaardigheden om gezamenlijk plannen te ontwikkelen voor het optimaliseren van de farmacotherapie met als focus hoe aiossen hierbij te betrekken.
- Kennis van het POINT onderzoek en inzicht in toekomstige manieren van geïntegreerde samenwerking van huisarts en openbaar apotheker.